Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Köretek

2008.02.10

Tepsis káposztás burgonya

 Hozzávalók: 8 nagy burgonya, 1 fej vöröshagyma, 40 dkg savanyú káposzta, 1 babérlevél, 2 ek. olaj, 3 dl vegatejföl, pirospaprika, 1/2 csokor metélőhagyma, 1/2 csokor petrezselyemzöld, 8 dkg reszelt tofu, só, borsikafű, díszítéshez salátalevelek, cikkekre vágott paradicsom és petrezselyemzöld.

A megmosott burgonyát forrásban lévő, sós vízben 25-30 perc alatt megfőzzük. A vöröshagymát apróra felkockázzuk, majd az olajon a savanyú káposztával és a babérlevéllel együtt megsütjük. 1/8 l vízzel felöntjük és 30 percig pároljuk. Belekeverünk 2 ek. vegatejfölt, sóval és paprikával ízesítjük. A babérlevelet eltávolítjuk.
A zöldfűszereket felaprítjuk, a maradék vegatejfölt bevegyítjük, és sózzuk, borsikafűvezzük.
A burgonyákat hideg vízzel leöblítjük, és tetejüket hosszában levágjuk. Belsejüket kissé kivájjuk és megtöltjük a káposztával. A reszelt tofuval megszórjuk és előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük.
A töltött burgonyákat salátalevelekkel, paradicsomcikkekkel és petrezselyemzölddel díszítve, kettesével tálaljuk. A zöldfűszeres vegatejfölt külön kínáljuk hozzá.

 

Párolt káposzta

Hozzávalók: 1 fej szeletelt káposzta, 1/2 cs. vágott vöröshagyma, 2 tk. vegamix,
1/2 tk. őrölt kömény, 1/4 cs. forrásban lévő víz, 2 ek. olaj, 1 tk. só

Az olaj kivételével tegyük a hozzávalókat a forrásban lévő vízbe. Fedjük le, és pároljuk, amíg megpuhul. Amikor kész, adjuk hozzá az olajat.

Megjegyzés:
- A káposzta felét helyettesíthetjük reszelt sárgarépával.
- Elkészíthetjük reszelt sárgarépából is. Ekkor több vízzel, egy kicsivel hosszabb ideig pároljuk. Időnként kevergessük meg.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.