Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Húspoló ételek

2008.02.10

 

 

 

Diófasírt

 

15 dkg darált dió, 4 db zsemle, 2 db burgonya, 1 kk. vegeta, petrezselyem, borsikafű, közepes vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, zsemlemorzsa, olaj, só

 

A beáztatott zsemléket kifacsarjuk és összekeverjük a többi alkotórésszel és a tört burgonyával. Pogácsaként kiszaggatva olajban, vagy egyben tepsibe rakva, sütőben sütjük.

 

 Lencsefasirt

 

1 csésze rizs, 1 csésze lencse, 1 db. hagyma, 1 kk. majoránna, 1 kk. paprika, 1 kk. curry fűszerkeverék, 3-4 db babérlevél, olaj, só

 

Főzzük meg a rizst a curryvel.  Főzzük meg a lencsét is a többi fűszerrel, adjuk hozzá a dinsztelt hagymát és törjük pépessé az egészet. Keverjük össze a rizzsel, formáljunk golyókat.

  

Zöldségfasírt

 

3 db sárgarépa

2 db petrezselyemgyökér és zöldje

Fél karalábé

2 db burgonya

1 kisebb zeller

2 tk. áztatott lenmag

2 fej vöröshagyma

4 db zsemle

borsikafű,

majoránna,

pirospaprika,

zsemlemorzsa,

olaj,

víz,

 

Sós vízben megfőzzük a hámozott, darabolt zöldséget. Leöntjük a levét és botmixerrel vagy villával széttörjük. Megpároljuk az apróra vágott hagymát. Egy tálban összekeverjük a zöldségeket, az áztatott, de kinyomkodott zsemléket, a hagymát, fűszereket, lenmagot. Fasírtpogácsákat készítünk. Jól beleforgatjuk a zsemlemorzsába, majd kiolajozott tepsibe téve kisütjük.

 

 Zabpehely fasírt

  • 15 dkg zabpehely,
  • maradék főtt burgonya,
  • kevés reszelt sárgarépa,
  • szeletelt hagyma,
  • reszelt fok­hagyma,
  • 1 szelet száraz kenyér,
  • zöldséglevél,
  • só.

     

     A zabpelyhet kevés melegvízben fél óráig áztatjuk. Ha maradt rajta víz, leöntjük, és hozzáadjuk az összetört burgonyát, az áztatott kenyeret és a töb­bi fűszert. Olajos kézzel fasírtokat formázunk, amit kissé ellapítunk. Tepsibe rakjuk és megsütjük.

    Zöldségfasírt II.

     Hozzávaló:

    1kg mexikói zöldségkeverék

    30 dkg zabpehely

    1 csésze teljes kiőrlésű liszt

    Kb. 5-6 szelet száraz barna kenyér (megáztatva)

    2 ek. Lenmag (darálva)

    2 fej vöröshagyma (aprítva)

    3-4 gerezd fokhagyma (aprítva)

    Pirospaprika

    Borsikafű

    Majoránna

    Kb. ½ l víz

    Olaj

     

    Az anyagokat egy tálba összedolgozzuk, kb fél órát állni hagyjuk, hogy az anyagok összeérjenek. Fasírtpogácsákat készítünk. Jól beleforgatjuk zsemlemorzsába, majd kiolajozott tepsibe téve kisütjük.

    Villanytűzhelyen 300 –fokon, fél óra alatt kész. Ha megsült olajjal bekenjük a tetejét.

     

    Ez a mennyiség 50 db fasírtpogácsának elegendő.  

     

     

  •  

    Hozzászólások

    Hozzászólás megtekintése

    Hozzászólások megtekintése

    Nincs új bejegyzés.