Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cukkinifasirt

2011.08.04

fenykep-0012.jpg 1nagyobb cukkíni
2 zsemle vagy kb.20-30 dkg zabpehej
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma,
1/2 csokor petrezselyem, langyos víz,
zsemlemorzsa

A cukkínit jó alaposan mossuk meg, hámozni nem kell. Két végét vágjuk le, majd  nagyobbik lyuku reszelővel reszeljük le. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk fel, adjuk a cukkínihez, sózzuk, borsikafűvet morzsolunk hozzá. A beáztatott és kinyomkodott zsömlét, vagy zabpejhet és langyosvízet adjuk hozzá, fűszerezzük apróra vágott petrezselyemmel, és jól dolgozzuk össze.  Zsemlemorzsába forgatjuk. Sütőlemezre (sütőpapírra) rakjuk és a sütőbe pirosra sütjük. Közbe megforgathatjuk, hogy mind a két oldala piros legyen. Ha kész, melegen olajjal bekenjük.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.