Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi az evangélium lényege?

2008.02.17

 

Kép Ján 3,16; Róm 6,23; vö. Ésa 61,1-2
"Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az Ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen."
"Mert a bűn zsoldja halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig örök élet a mi Urunk Krisztus Jézusban."

Az evangélium Krisztus szabadító, gyógyító hatalmát adja hírül a bűnben elveszett embernek. Nyilvánvaló, hogy a megváltás annak az embernek jelent igazán örömhírt, aki ismeri bűneit és tisztában van szörnyű következményeivel is. Az evangélium az életet kínálja fel a pusztulással, a kárhozattal szembenéző bűnösnek.
"Az ember örök életet nyerhet, ha hit által eggyé válik Krisztussal. Isten a Fiához hasonlóan szereti azokat, akiket Krisztus megvált. Micsoda gondolat! Szeretheti-e Isten a bűnöst úgy, mint saját Fiát? Igen! Ezt Krisztus mondta, és Ő komolyan is gondolja, amit mond. Minden törekvésünket meg fogja áldani, ha élő hit által ígéreteibe kapaszkodunk és Őbenne bízunk. Tekintsetek Krisztusra, és éltek! Mindazok, aki engedelmeskednek Istennek, benne foglaltatnak Krisztus Atyjához intézett imájában: "Megismertettem velük a Te nevedet, és megismertetem; hogy az a szeretet legyen őbennük, amellyel engem szerettél, és én is őbennük legyek." (Ján 17,26) Csodálatos igazság ez! Túl mély ahhoz, hogy az emberi természet felfoghatná!     

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.