Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A disznóhús Magyarországon

2010.05.22

Tegyünk egy kis kitérőt, s vizsgáljuk meg, vajon Magyarországon miért olyan elterjedt a disznóhús fogyasztása! Még manapság is dominál a többi húsféléhez képest. Miért szeretjük annyira a sertéshúst? Egyáltalán szeretjük-e, vagy csak egy hajdani kényszerből született szokás?
Nos, a válasz egyszerűbb, mint gondolnánk. A csaknem százötven éves megszállás során a muzulmán vallású török hódítók bizony nem kímélték a magyar portákat, elvitték az élelmet, jószágokat, kivéve a sertéseket, mivel a fogyasztását tiltotta a vallásuk. A magyar paraszt pedig, ha nem akart éhen maradni, sertést kezdett tartani.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.